Marko, 71 godina iz Zrenjanina

Dioptrija +2.25 i +3.50 za čitanje i +1.5 za daljinu/ Radionica 2020

Unazad 32 godine nosim naočare za čitanje, a vid na daljinu mi je bio odličan. Primetio sam da mi vid na daljinu slabi i da nisam komforan da vozim. Kada sam otišao na pregled, dobio sam +1 za daljinu što je kasnije pojačano na +1.5. Nebrojeno puta sam zaboravljao naočare i nabavljao nove i dobro je da sam to mogao da uradim u običnim radnjama jeftino.

Nerviralo me je što moram da menjam naočare svaki čas, jedne kad čitam novine, druge kada gledam televiziju. Imao sam česte glavobolje, a nisam ni znao da je uzrok razlika u dioptriji za čitanje između moja dva oka koja je bila preko jedne dioptrije.

Za Goricinu Radionicu sam čuo putem sjajnog intervjua na internetu koji su mi pokazala moja deca. Oduševljeno sam slušao i odlučio da je to za mene. Došao sam na Radionicu u julu 2020.godine i dobio vežbe. Moja deca su mislila - ah nek ide nek se zabavi - ali ja sam imao drugi plan. Ja sam od onih penzionera koji je uporan i verujem u čuda.

Ovu posvetu pišem kao izjavu zahvalnosti Gorici što me je naučila kako da se rešim oba para naočara, ne samo jednog. Ovo pišem oko 2 meseca nakon Radionice i obaveštavam da imam perfektan vid na daljinu a da za čitanje sada nosim naočare +1 na oba oka i očekujem da za oko 2 nedelje čitam perfektno BEZ naočara.

Puno sam vežbao, u penziji sam, imam vremena i volje. Moja deca su ponosna, a ja još ponosniji na svoj uspeh.


Živeli!

Marko J.